Marius til hund
Garnet jeg bruker til denne er Peer Gynt. Pinner er 3 til vrangbord og felter uten mønster, og 4 der jeg strikker mønster. Mønsterraporten på stjernen er 18 masker, på de andre brdene kan man tilpasse med en maske eller to uten at det gjør noe. Annet garn som kan brukes er f.eks. Østlandsgarn fra Nille. det er er ganske godt garn, men vær obs på at du vasker genseren for hånd, ellers vil det toe seg. Jeg bruker uansett alltid Milo når jeg vasker ulltøy på bare 30 grader i maskinen. Men jeg liker best å vaske sånne plagg for hånd, enten det gjelder til folk eller dyr :)
Så setter vi  gang da...
Legg opp på pinner nr 3, small - 84 (hannhund) 94, og medium: 88 (hannhund) 98 masker og strikk vrangbord 2 rett, 2 vrang så lang du vil ha den. Husk at dersom du skal strikke til hannhund må du strikke frem og tilbake ca 10. cm... Da lager du en pen kant ved å starte hver omgang med å ta en maske vridd av med tråden foran arbeidet. Da vil du få en jevn og fin kant. PÅ tispegenseren strikker du som vanlig rundt med rundpinner, men legg opp en maske som skal være midt under buken og hele tiden strikkes vrang. Her skal du øke en maske på hver siden hver fjerde omgang til du kommer til første mønsterbord. Før du skal starte på korsmønsteret skal du ha small: 126 og medium: 144 masker på pinnen. Husk åpningen til forbeina (se diagrammet) Slik lager du åpning til forbeina: Fra midtmasken under buken strikker du 8 masker, fell 20 masker, legg samtidig opp 20 masker på pinnen...fortsett til du har 28 masker igjen til neste omgang. Fell 20 masker, legg opp 20 masker og strikk de siste 8 maskene.  Fortsett med mønsteret uten å øke. Følg felleskjemaet som du ser i diagrammet. Når du skal starte på den siste borden (som er rød på originalen) går du over til pinner nr 3 og følger mønsteret som diagrammet viser. Du skal nå ha small: 70 og medium: 80 masker igjen på pinnen. Strikk vrangbord med 2 rett, 2 vrang va 12 cm...hvis du vil ha en brettekant strikker du bare vrangborden lengre :) 
Vil du ha større genser...f.eks til Shäfer, Dalmatiner eller Labrador er det bare å ta mål av hunden som diagrammet viser. Når man vet at mariusmønsterets rapport er på 18 masker skulle det ikke være så vanskelig. 18 masker måler 8 cm. Opplegg til større hunder er: 112 Large, 130 XL, 148 XXL...etc. Så tilpasser du lengden på det ensfargete stykket til hunden. Skulle være greit å få til :)
Lykke til og trenger du hjelp sms´er du meg på 95830209 :)