onsdag 15. april 2015

Trimmeutstyr, hva skal jeg velge?


Det finnes mengder av trimmeutstyr til pelsstellet av din schnauzer. De fleste gjør jobben som bare det og resultatet blir akkurat så fint som du er i stend til å få det. Men noe utstyr er bedre enn annet :)


Jeg kom over de såkalte "trimmesteinene" for et par år siden. Jeg tenkte først at det her kan det da ikke bli noe av...? Men så fikk jeg prøve, og jeg vedder på at jeg sto med åpen munn og tinntallerkner til øyne. For noe så effektivt har jeg aldri vært borti!
Det finnes to typer "kniver",  Enten har de en steinfront, nærmest som pimpstein, eller så er de laget av metall med riller som fjerner dekkpelsen (ved total nedtrimming) Med, eller uten et plaststykke til å holde i. Steinene tar underullen uten at hunden får rifter i huden, eller at det gjør vondt for den.
Når du i tillegg har en god pelsbørste som fjerne grovparten av underulla - er trimmejobben gjort på no time. Og den som sier at trimmebørsten ødelegger pelsen, kan rett og slett ikke bruke den! Den som er avbildet her er den originale børsten, og brukt riktig skader den IKKE! Men den er til god hjelp når man har en langhåret og ustelt hund. Først en runde med pelsbørsten, så fjerner man ulla som er igjen - tilslutt tar man dekkpelsen. Jeg må tilføye at steinen gjør en like god jobb med finishen som metallsteinene, så det er ikke et must å ha dem også. 
En god kan er helt nødvendig å ha. Men kjøp nå ikke disse fancy kammene med gudene vet hva slags håndtak - de blir statiske. Når du selv kjenner støtet, hva tror du hunden føler?  Det er plasten eller nylonet som gjør at kammen blir statisk!
Nei, det beste er en langkam, laget av metall hele veien - med to deler tinner, en grov og en fin. Da kan du bruke kammen overalt på hunden - og null statiske støt.
KOnklusjon: Godt utstyr gir godt resultat.

Dere finner nettbutikken i USA som fører disse originale steinene som link i navigeringsfeltet. Klikk på "Greyhound stones". Men husk en ting; toll blir påført på alt som koster over 2oo kroner! 
Klikk på linken under for å lese mer om dette...så får du ikke en ekkel overraskelse når pakken kommer :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar