onsdag 21. januar 2015

Enkel eplekake... :)

Tenkte jeg skulle dele denne absolutt nydelige kaken med dere. Da vi var i Stockholm i høstes, fikk vi smake på denne.og ble helt bergtatt... Det beste er at den er så enkel å lage, og gjort på et blunk. Du kan formelig bake kaken mens du sitter og småprater med plutselig og uventet besøk... Man kan også variere smaken fra eple til f.eks bringebær eller annen bær, men den er absolutt best med epler!
Her er oppskriften:
5 egg
1 og 1/2 desiliter sukker som piskes godt med maskin...el. for hånd
3 desiliter hvetemel med en toppet t-skje bakepulver. Visp dette godt sammen og ha det i en på forhånd smurt rundform. To epler, spiller ingen rolle hva slags type, deles i fine båter og fordeles rundt oppå kaken. Husk at skall og kjerne må fjernes fra eplet. "Dytt" eplebåtene forsiktig ned i deigen, dryss over sukker og kanel og sett ovnen på 175 grader og stek på nederste rille i 35 minutter...
Man kan drysse på lett med melis hvis man ønsker. Serveres helst litt varm med krem til, men det går fint an å servere den som formkake, den er like god uansett...en annen variant er å legge litt karamellsaus over og ha vaniliekrem til....bare til å dåne av :)
Ha en fin onsdags - ettermddag da dere
 Uttrykksikonet smile Uttrykksikonet heart